Naše menu

Studené predjedlá:
  • 150 g Syrový tanier (3 druhy syra, zelenina) 7
  • 100 g Bryndzová nátierka, 2ks chlieb  1,3,7

divider

Teplé predjedlá:
  • 140 g Gazdovská praženica s cibuľou a slaninou, 2 ks chlieb (4 ks vajcia) 1,3
  • 200 g Pečená šunka s vajcom, 2ks chlieb (3 ks vajcia, 100 g šunky)  1,3
  • 150 g Pečená klobása s horčicou, 2ks chlieb 1,3,10

divider

Polievky:
  • 0,33 l Vývar s domácou cestovinou a mäsom  1,3,7,9
  • 0,33 l Cesnačka  1,7,9
  • 0,33 l Kapustnica s údeným mäsom a klobásou, 2ks chlieb  1

divider

Tradičné jedlá salašníkov:
  • 400, 200 g g Bryndzové halušky so slaninou  1,7
  • 400, 200 g Bryndzové halušky s pečenou klobásou  1,7
  • 400, 200 g Strapačky s kyslou kapustou a slaninou  1
  • 475, 240 g Salašnícka baranina  (400 g strapačky s kyslou kapustou ,75 g baranina) 1
  • 350, 200g Bryndzové pirohy so slaninou a kyslou smotanou  1,7

divider

Jedlá z nášho regiónu:
  • 150 g  Baraní perkelt
  • 220 g  Držkový perkelt 1

divider

Špeciality Salaša Maginhrad
  • 0,33, 0,50 l Baraní kotlíkový guláš, 2 ks chlieb  1,3,7
  • 150 g Pečená jahňacina spod Maginhradu
  • 1000 g Pečené bravčové údené koleno s kosťou a s kyslým obložením  (príprava jedla cca 45 min.)
  • 150 g Gemerská vyprážaná parenica, plnená slaninou a kápiou  1,3,7
  • 120 g Valachov sen (vyprážaný ovčí syr)  1,3,7
  • 120 g Grilovaný syr s bielou plesňou a s brusnicami  7

divider

Jedlá na objednávku
  • 150 g Richtárova pochúťka ( kurací steak so syrovou omáčkou) 1,7
  • 150 g Horárova radosť ( kuracie madailóniky s hríbikmi)
  • 150 g Sedliakov mešec ( plnené kuracie prsia s údeným syrom a šunkou v cestíčku) 1,3,7
  • 150 g Bačov hrb (kuracie prsia s cibuľkou a slaninou na opekaných zemiakoch s cesnakovým dressingom) 7
  • 150 g Bravčová panenka v slaninovom plášti s dubákovým krémom 7
  • 150 g Magina túžba ( bravčová panenka s brusnicovou omáčkou) 12
  • 150 g Zbojnícka poprava ( pikantné bravčové rezančeky so Šampiňónmi v zemiakovej placke) 1,3
  • 150 g Teriakovský zbojník ( bravčové karé plnené slaninou, údeným syrom a šampiňónmi v trojobale) 1,3,7

divider

Múčne jedlá:
  • 300 g Lekvárové pirohy (strúhanka, mak, orechy)  1,3,8,12
  • 200 g Šúľance (strúhanka, mak, orechy)  1,3,8
  • 190 g Palacinky s nutelou, šľahačkou a zmrzlinou  1,3,7

divider

Prílohy šaláty:
  • 200 g Varené zemiaky
  • 200 g Opekané zemiaky
  • 150 g Zemiakové hranolky
  • 80 g Zemiaková placka  1,3
  • 150 g Maslové halušky  1,3,7
  • 160 g Parená knedľa  1,3,7
  • 150 g Dusená ryža
  • 50 g 2 ks Chlieb
  • 100 g Čerstvý zeleninový šalát (podľa dennej ponuky)
  • 100 g Kyslé obloženie (kyslá uhorka, jabĺčková paprika)
  • 50 g Horčica  10
  • 50 g Kečup
  • 50 g Kyslá smotana  7
  • 100 g Brusnicová omáčka  12
  • 50 g Tatárska omáčka  3,7,9,10
  • 0,10 l Mlieko  7
  • 0,10 l Zákys  7
  • 0,10 l Žinčica  7

 

Podľa predpisov SR i EÚ sú jedlá obsahujúce alergény označené.
Určuje to smernica č. 200/13/ES Európskeho parlamentu a Rady v znení Smernice č. 2003/89/ES a Smernice č. 2005/26/ES a výnos Ministerstva pôdohospodárstva SR a Ministerstva zdravotníctva SR č. 1187/2004 – 100 o označovaní potravín v znení výnosu č. 1761/2005 – 100 a výnosu č. 3069/2005 – 100

1. Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridné odrody).
2. Kôrovce a výrobky z nich.
3. Vajcia a výrobky z nich.
4. Ryby a výrobky z nich.
5. Arašidy a výrobky z nich.
6. Sójové zrná a výrobky z nich.
7. Mlieko a výrobky z neho.
8. Orechy, ktorými sú mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, pekanové orechy, para orechy, pistácie,
makadamové orechy a queenslandské orechy a výrobky z nich
9. Zeler a výrobky z neho.
10. Horčica a výrobky z nej.
11. Sezamové semená a výrobky z nich.
12. Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l.